Voor Urk Export hebben wij diverse uitbreidingen mogen realiseren. Onderstaand een overzicht met de verschillende fasen.
- Fase I: expeditie met laad- & loskuil, koelcel, verwerkingsruimte en een opslagzolder.
- Fase II: interne zalmruimte.
- Fase III: koelcel, expeditieruimte en een opslagzolder.
Fase I
Bij de eerste fase hebben we aan de rechterkant van het kantoor op de begane grond een expeditie met laad- & loskuil, koelcel en een verwerkingsruimte gerealiseerd. De uitbreiding heeft een totale oppervlakte van 1000 m2.
De uitbreiding is volledig geschikt voor foodsafe verwerking van vis en is voorzien van alle benodigde RVS putten, goten en aanrijbeveiligingen.
Op de verdieping bevindt zich een opslagzolder voor droge opslag van 260 m2.
Fase II
Bij de tweede fase hebben we een interne zalmruimte gerealiseerd. Het realiseren van de zalmruimte was een uitdagende klus, maar het resultaat mag er zijn. Te meer omdat de uitbreiding is gerealiseerd in het bestaande pand. Dat betekent veel intern (constructief) sloopwerk voor de realisatie van putten, goten en een smeltput. Deze ruimte is geheel gerenoveerd naar de huidige eisen op het gebied van foodsafe.
Fase III
Bij de derde (laatste) fase hebben we een koelcel en expeditieruimte met daarboven een opslagzolder gerealiseerd.
De totale uitbreiding heeft een oppervlakte van 260 m2.